Cuina Fresca, Circular i Social
Activitats en aquesta formació:
Vesprades de Festa Major
Data d'inici: 14 de agost de 2024
Data de finalització: 14 de octubre de 2024
Horari: de 19:00 a 22:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Oferiment d'un hummus de mongeta i remolatxa als 200 participants de Les Vesprades, tot producte de proximitat, ecològic i de qualitat pero producte a punt de caducar o no prou bonic visualment per a la seva venta a botiga.
Trobada preparativa Festa valenciana per donar conèixer la seva cultura i compromís per la terra
Data d'inici: 14 de octubre de 2024
Data de finalització: 26 de octubre de 2024
Horari: de 17:00 a 19:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Com a seu social d'actes comunitaris volem donar espai al teixit associatiu Comboi, ja que neix com associació cultural sense ànim de lucre: punt de trobada i pont amb el País Valencià des del Vallès Oriental.
En aquesta trobada/assemblea per a preparar el Comboi Fest a Cardedeu, s'està preparant la jornada gastronòmica del festival que es celebrarà el 26 octubre.
Que és Comboi Fest? Un festiva on gaudir i conèixer les arrels de la cultura valenciana amb música tradicional i d'una bona paella (valenciana, per descomptat!) on La Fresca hi col·laborarà per oferir el que necessitin.
Festa valenciana per donar conèixer la seva cultura i compromís per la terra
Data d'inici: 26 de octubre de 2024
Data de finalització: 26 de octubre de 2024
Horari: de 10:00 a 17:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
La Festa Comboi Fest organitzada per una l'Associació cultural Comboi Fest sense ànim de lucre i el que vol fomentar la cultura i les arrels valencianes a Cardedeu com a punt de trobada i pont amb el País valencià des del Vallès oriental.
La nosttra col.laboració amb l'Associació ha estat donar verdures espigolades de la Fresca per a cuinar la Paella de Verdures vegetariana que juntament amb d'altres 3 paelles donaran de menjar a un col.lectiu participant i de recolzament a Comboi Fest per a més de 200 persones
La Paella solidària del Vallès Oriental amb el DANA
Data d'inici: 7 de novembre de 2024
Data de finalització: 7 de novembre de 2024
Horari: de 13:00 a 15:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Des de la Paella Carmen de Sant Antoni, l'Associació Comboi i La Fresca de Cardedeu us convoquem a que mengeu avui dijous la Paella Solidària del Vallès Oriental amb València. La finalitat es recaptar fons a destinar a entitats que distribuiran l'ajut a les zones afectades i necessitades
Trobada amb el colectiu Totes Legals i cattering socials
Data d'inici: 14 de novembre de 2024
Data de finalització: 14 de novembre de 2024
Horari: de 11:00 a 12:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Contacten amb nosaltres el col·lectiu Totes Legals per engegar projecte des de La Comunalitat i cuina de La Fresca, ja que estan buscant un espai per a dur a terme els càterings socials i així lligar la Cuina estable social, solidària i sostenible amb Totes Legals.
2a Trobada amb el col.lectiu Totes Legals i cattering socials
Data d'inici: 22 de novembre de 2024
Data de finalització: 22 de novembre de 2024
Horari: de 9:00 a 11:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Totes legals han sol.licitat ajuda a Foment del Treball ACOL com a colectiu per a subvencionar la jornada de treball d'un cuiner/a pr a la realització de catterings.
Es defineix el lloc de treball que podria ocupar a La Fresca sota el paraigües de Totes Legals i es valora redactar un conveni de colaboració en ambdues parts per a l'ús de la cuina.
Assentem les bases del Programa "Apropem als joves sols a la cuina"
Data d'inici: 11 de desembre de 2024
Data de finalització: 11 de desembre de 2024
Horari: de 17:00 a 19:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
En aquesta primera trobada Anna Cot ens explica quina es la realitat de les families front els seus fills/es de la ESO i l'espai migdia i apats.
Es detecta necessitat de donar suport en aquesta xarxa de families per a que se'ls hii ofereixi un espai migdia on puguin deixar els seus fills i aprenguin tecniques culinaries per autogestionar-se i poder-se fer per a ells mateixos els seus dinars saludables.
Ruta del programa "Apropem als joves sols a la cuina"
Data d'inici: 31 de desembre de 2024
Data de finalització: 31 de desembre de 2024
Horari: de 11:00 a 12:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
S'evidencia una clara soletat dels joves en els àpats del migdies i moltes famílies per manca de temps no els hi poden elaborar menjars prou saludables cada migdia. Amb la coonsequència de no alimentar-se correctament, no socialitzar i estar connectatas en l'espai migdia a les XXSS.
Amb aquest taller volen apropar un migdia a la setmana en aquests joves a poder-se autogestionar els seus àpats i aprendre les tècniques necessàries per ser autosuficient i que les families puguin tenir setmanalment un espai on els seus joves ho aprenguin acompanyats per una docent especialista en el tema.
Inclourem la reducció del malbaratament alimentari en aportació de fruita i verdura per el dia del taller.
Primera prova pilot d'ús cuina per àpat col.lectiu
Data d'inici: 14 de febrer de 2025
Data de finalització: 14 de febrer de 2025
Horari: de 15:00 a 21:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Dins el Projecte de Cuina estable social, solidària i sostenible calia dur a terme alguna prova pilot de cuinar un àpat col·lectiu per un nombre gran de comensals per part d'una entitat interessada externa a La Fresca.
Objectius:
Detectar mancances de la cuina com a espai de treball.
Detectar manca d'utensilis per a fer eficient l'elaboració de plats
Manca un protocol d'ús per a qualsevol persona externa
Fer ús de matèria primera ecològica de la botiga de La Fresca i d'orgànica de malbaratament alimentari
Redactar un conveni col·lectiu model per al seu ús entre Entitats interessades i La Fresca com a propietària de l'espai.
Jornada informativa Programa "CuidaCuinaJove"
Data d'inici: 19 de març de 2025
Data de finalització: 19 de març de 2025
Horari: de 18:00 a 21:00
Lloc: Ajuntament de Cardedeu- Can Borràs
Descripció:
Un dels aspectes que s'han detectat entre les famílies de joves estudiants de l'ESO es la manca d'espai migdia on poder estar en grup, acompanyats i alimentant-se de manera saludable. Aquesta soletat que acompanya a molts joves en el moment dels àpats al migdia a casa fa que molts d'ells mengin àpats poc saludables, processats per a haver de cuinar el mínim esforç i la interacció amb les xxss que generen dependència. Aquesta acció potencia l'autonomia davant els estris de cuina, els ingredients i els fogons, així com, funcionen de prevenció per a millorar la salut física (moviment, esforç i ingestió de millors ingredients), mental (prestar atenció i centrar-se en alimentar en seu cos) i emocional (estar en grup i compartir).
SINERGIA ENTRE COMUNALITAT- CUINA & CUIDA JOVE
Detectada la necessitat d’un espai on poder cuinar i ensenyar en aquesta joves La Fresca, com a seu social de La Comunalitat cedeix la seva cuina i estris a la Iniciativa «CUINA & CUIDA JOVE». Tanmateix, com que La Fresca és una botiga agroecològica de productes ecològics, de temporada i de proximitat faran ús de matèria primera de qualitat, orgànica i fresca de productors/es sostenibles i responsables amb l’entorn. La Comunalitat donarà suport econòmic a la docent (Anna Cot) i les famílies es responsabilitzaran només del cost de la matèria primera. Amb aquestes premisses La Comunalitat estarà fent un projecte de suport mutu, cobrint una necessitat detectada i donant accés a una alimentació molt saludable i cuinada amb amor.
2a Jornada Informativa per definir Programa-calendari del Projecte Cuida Cuina Jove
Data d'inici: 26 de març de 2025
Data de finalització: 26 de març de 2025
Horari: de 18:00 a 20:00
Lloc: Ajuntament de Cardedeu- Can Borràs
Descripció:
Segona trobada amb les famílies amb necessitats dels seus joves per a programar i planificar les sessions formatives i d'acompanyament en aquests joves. És una reunió més estratègica i de definició programa 2025-2026 amb el suport de les famílies i posar dates per a la seva realització. Abril-Juliol i de cara al proper curs 2025-2026.
Aquesta sessió informativa dirigida a les famílies interessades en formar part del Primer grup CuidaCuinaJove te com a objectiu donar a conèixer més a fons la iniciativa, recaptar la informació important per establir criteris dins el grup participatiu i formalitzar la zona horària i format en què millor poden respondre els joves que rebran la formació i resoldre dubtes
Reunió amb les families participants del Programa CuidaCuinaJove
Data d'inici: 2 de abril de 2025
Data de finalització: 2 de abril de 2025
Horari: de 18:00 a 20:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Ens reunim les 6 famílies que participaran en el cicle formatiu per a joves CuidaCuinaJove per formalitzar el vincle com a grup, treballar en equip i per coresponsabilitzar als membres familiars pares, mares i joves que a part de ser sessions formatives per adquirir autonomia i seguretat en la cuina que rebran els seus fills i filles hi ha també un fil d'unió entre families per a continuar en el projecte un cop finalitzada el cicle formatiu. El compromís familiar es clau per a donar continuitat al projecte de CuidacuinaJove
Posada en marxa del Programa CuidaCuina amb Joves de l'ESO
Data d'inici: 16 de abril de 2025
Data de finalització: 18 de juny de 2025
Horari: de 13:00 a 17:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Es dóna el tret de partida al Cicle CuidaCuinaJove amb 6 joves de 1er de l'ESO de diferents Instituts de Cardedeu.
Seran 10 sessions des del dimecres de 14:30 a a 16:30h on es treballarà assolint els objectius del projecte com ara l'ús de les eines, les tècniques de cuina, l'ús dels ingredients, l'ordre i neteja, la creativitat, la presentació dels plats, treballar en equip, la disciplina a la cuina i la participació i el fet de compartir un espai i una taula on gaudir del que han creat durant la sessió.
PArticipants: Sara, Gaia, Ona Miquel, Biel i Diana, tots ells de 1er ESO
Segona prova pilot d'ús cuina per àpat col.lectiu
Data d'inici: 30 de abril de 2025
Data de finalització: 30 de maig de 2025
Horari: de 17:00 a 22:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Es fa una Segona prova pilot a la cuina de La Fresca amb l'Associació Totes Legals per a detectar millores a cuina i gestió correcta de l'espai i les persones per formalitzar un protocol d'ús i serveis de la cuina de La Fresca
l'Associació Totes Legals treballa amb un col.lectiu vulnerable com son les persones per a regularitzar i ofereixen catterings amb la finalitat de recaptar un aport econòmic per fer front a les despeses jurídiques d'aquestes persones.
Projecte CuinaCuidaJove
Data d'inici: 4 de juny de 2025
Data de finalització: 4 de juny de 2025
Horari: de 18:00 a 20:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Reunió a mig cicle formatiu per destacar evolució del apprenentage dels joves en el context de la cuina i la cura entre ells, així com, donar un seguiment e involucrar a la particiapció de les families cara a la finalització d'aquest primer cicle que continuarà a les cases de les families un cop a la setmana o cada quinze dies amb un assessorament previ d'autoorganització i preratius previs
Tercera i darrera prova pilot d'ús cuina per àpat col.lectiu
Data d'inici: 13 de juny de 2025
Data de finalització: 13 de juny de 2025
Horari: de 17:00 a 22:00
Lloc: La Fresca
Descripció:
Idem a la primera i segona proves pilot. Aquesta 3a prova pilot ens servirà per refermar les condicions d´'us de la cuina i les bases per redactar i aprovar un conveni col.lectiu entre ambdues parts.